Saturday, March 29

Poliţia Capitalei ar putea avea un departament anti-graffiti


Poliţia Capitalei ar putea avea în viitor un departament special anti-graffiti. Chestorul Marian Tutilescu a afirmat că ideea i-a venit după o discuţie cu colegii săi germani, care au specialişti în prinderea autorilor de desene pe ziduri, dar şi în intepretarea mesajelor.

Şeful poliţiei Capitalei susţine că fenomenul graffiti s-a extrins în ultima vreme şi au apărut mulţi cetăţeni străini. De altfel, ultimul incident de acest fel s-a petrecut chiar miercuri seară. Doi tineri germani care desenau pe o clădire din Sectorul 1 al Capitalei au fost surprinşi de poliţişti şi amendaţi cu câte o sută de lei.

-via RealitateaTV

Anti-Nato Graffiti News



Doi tineri germani s-au bătut, vineri seara, în staţia de metrou Crângaşi, cu agenţii de pază, angajaţi ai firmei „Scorseze“. Anarhiştii au fost prinşi de paznici în flagrant în timp ce vopseau vagoanele de metrou şi scriau cuvinte obscene la adresa României.

Paznicii metroului din staţia Crângaşi s-au confruntat, ieri, cu un scandal în toată regula, când în jurul orei 17.30, doi bărbaţi, în vârstă de aproximativ 20 de ani, au început să vopsească cu graffiti un vagon de tren. Aceştia au încercat să scrie cuvinte obscene la adresa României. Gardienii au intervenit, încercând să-i imobilizeze, însă cei doi anarhişti au ripostat, la început cu înjurături, iar apoi au trecut la atacuri violente. Bodyguarzii au fost loviţi şi atacaţi cu spray-uri paralizante, pumni şi picioare. După o bătaie ca-n filme, între paznici şi anarhişti, cei doi nemţi au fost imobilizaţi şi predaţi poliţiştilor de la metrou. „Autorităţile le-au luat declaraţii scandalagiilor, însă oamenii legii au fost nevoiţi să le dea drumul deoarece fapta lor nu este pedepsită de legea română“, ne-a declarat un oficial Metrorex.

Poliţia nu face nimic

Din sursele de la faţa locului am aflat că cei doi huliganii germani intenţionau să vopsească şi să scrie lozinci de propagandă anti- NATO, cu spray-uri graffiti, pe vagoanele de metrou, iar apoi trebuiau să filmeze şi să trimită imaginile respective pe site-uri de propagandă anti-summit. Acest incident nu este primul de acest fel. Surse din cadrul Metrorex ne-au declarat că la începutul anului alţi patru tineri de origine germană au fost surprinşi de paznici din staţia Gara de Nord când încercau să picteze cu graffiti vagoanele de metrou. Oamenii legii i-au reţinut, dar ulterior i-au pus în libertate.

-via Interesul Public

Wednesday, March 12

Galeria Noua


Fara zgomot, fara pancarte, fara circ. Sambata ne agatam (la propriu) de Galeria Noua! Nu stim daca mai poate ajuta cu ceva galeria (care se inchide fortata de imprejurari, dupa cum stiti prea bine), dar credem ca oamenii pentru care Galeria Noua a contat, trebuie sa aiba un raspuns vizibil! Asadar, *sambata 15.03.2008, intre 13:00 si 13:15 facem un lant uman pe trotuarul din fata Galeriei Noua. * Poate e primul pas catre normalitate. Poate va ajuta pe viitor alte galerii / institutii de cultura / proiecte, etc.

):

Sunday, March 9

Bla bla bla...


-via Academia Caţavencu

Banksy's latest street work


"This is Banksys latest street work on the Essex Road, London N1. I filmed the spot for 1 hour on 6th March 2008. It was interesting to note the diverse cross section of the local community that were interested in his work."

-via Wooster Collective

Counter