Tuesday, June 23

M-City in Bucharest!


Mariusz Waras - grafician, pasionat de arhitectură, practică pictura murală şi este îndrăgostit de călătorii; absolvent al Facultăţii de Grafică a Academiei de Arte Frumoase din Gdańsk, unde în prezent este asistent la Catedra de Pictură. Lucrările sale de grafică exterioară pot fi văzute, printre altele, la Varşovia, Gdańsk, Berlin, Paris, Budapesta, Sao Paulo, Rio de Janeiro, Bolzano, Londra, Praga.
Mariusz Waras vine la Bucureşti cu proiectul său intitulat M-City.

M-City este în primul rând un joc cu forma şi spaţiul oraşului. Elementele realităţii urbane - oamenii, fabricile, casele, străzile, maşinile - sunt transpuse în limbajul plastic cu ajutorul construcţiei modulare. Tăiate în tehnica şablonului şi multiplicate, sunt integrate în peisajul urban, acest lucru permiţând crearea liberă a oraşului, care este o multiplicare a soluţiilor existente în realitate, un comentariu al mediului înconjurător sau o interpretare personală a lui.

Institutul Polonez organizeaza de Noaptea Institutelor Culturale (26 iunie) la ora 18:00 'Graffiti Live' unde participă artistul polonez Mariusz Waras şi artiştii români Silvestru Munteanu şi Samih Alexandru Ahmad. Aveţi ocazia să urmăriţi live nişte grafferi serioşi la muncă. Artiştii invitaţi de Institutul Polonez îşi vor demonstra măiestria în curtea institutului şi pe panouri amplasate pe stradă.

-via Barto

3 Comments:

Blogger The Monk said...

+la M-City pe site scrie ca o sa fie in Bucuresti incepand cu 25 pana pe 30 iunie.
+Institutul Polonez a confirmat venirea.

9:55 PM  
Blogger silVIU said...

yeah... doar ca ne mai straduim putin cu aprobarile de la minister :)))
silviu

3:02 PM  
Blogger The Orion said...

as venii si eu.. dar nu stiu daca pot, nu gasesc pe nimeni care sa aiba drum pe acolo...

6:01 PM  

Post a Comment

<< Home


Counter